Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Personal JesusGud valgte å bli menneske. Foto: thepassionofthechrist.com

Personal Jesus

Dammann, Josva
2007-06-12
Det er ikke sjelden jeg tenker på Gud som Gud… Som stor, kjærlig og rettferdig. Men det er sjelden jeg tenker på han som normal.
Greia med Jesus
Stort sett tenker jeg på Gud som han som er høyt der oppe i himmelen. Det er sånn man sier det i “fader vår”. Bønnen som Jesus lærte vennene sine å be, og som jeg antakelig lærte en gang på barneskolen. "Du som er i himmelen". Gud er stor, han er rettferdig og han har mye makt - all makt faktisk. Det er lett å tenke på at Gud er stor, også glemme greia med Jesus.

Jesus blir mange ganger i bibelen kalt for menneskesønnen. Han ble født av et menneske, på denne jorden, han måtte forholde seg til verden på samme måte som oss, og han var et menneske. Gud, født som menneske, med de samme forutsetningene som oss. Han valgte å gi fra seg det guddommelige, komme til jorden og leve som et menneske, slik at han kunne dø den døden som vi andre egentlig fortjente.

Behandle Gud som et menneske
Plutselig er ikke Gud lenger så langt borte, for han valgte å komme ned. Han har opplevd verden på samme måte, til og med verre, enn alle oss andre

Det kan være fint å noen ganger drite i alle de teite bønnene. Drite i alle de magiske formlene med "Kjære Gud" og "I Jesu navn, Amen". Jeg trenger ikke alltid å behandle Gud som en Gud, for han har også vært - han valgte å bli - ett menneske.

Ting blir noen ganger litt fjernt, og da er det fint å få det litt nærmere. En smart fyr har sagt om Gud at
- Som Gud vet han alt, men som din venn vet han bare det du forteller ham.

Jeg har til og med prøvd å skrive en bønn som en SMS til han. Sånn for å få det med jordnært. Når prøvde du sist å fortelle Gud om dagen din eller hvordan du har det? Helt sånn enkelt som om han var en venn. Går det an å spørre Gud hvordan han har det?

En som bryr seg om oss
Når språket i bibelen blir vanskelig, eller når tanken om en Gud virker fjern, så kan det være fint å gjøre ting enklere, eller mer personlig.

Det er viktig å huske at det som nevnes først i fader vår, ikke er at Gud er i himmelen, men at han er faren vår. En som har skapt oss, og bryr seg om oss.

Fader vår:
Far i himmeln.
Du r helli.
Kom!
M8 du rule jorda
som himmeln.
Gi oss mat.
Tilgi oss d gale.
Hold oss unna fristelse og d onde.
Alt r ditt. Du rulr. Ærn r din.
Amn.


SMSversjonen av Fader vår er hentet fra boka MRK SMSbibl som er skrevet av Anders Torvill Bjorvand og Johannes Holmedahl.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone