Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
No strings attatchedMidt i den tredje sangen, røk en streng på gitaren min... Foto: Brynjar Benjamin Nystedt
Hva er egentlig lovsang?

No strings attatched

Dammann, Josva
2006-10-31
"Gud, i dag vil jeg fortsette å spille for deg selv om alle strengene ryker!"
Sixpence none the richer
Bandet Sixpence none the richer er nok best kjent for hitten "Kiss me". I et intervju med David Letterman fortalte vokalist Leigh Nash hva som var opphavet til bandets navn:

Å kjøpe gaver til seg selv
I C.S. Lewis’ bok "Mere Christianity" fortelles det en historie om en liten gutt som ber faren om å få en sixpence, et svært lite pengebeløp i england, for å kjøpe en gave til ham. Faren blir selvfølgelig veldig glad for gaven han får, men forstår samtidig at han har betalt for sin egen gave.

Leigh Nash fortalte hvordan C.S. Lewis sammenlikner dette med sin tro på at Gud har gitt oss alle de talentene vi har.

Lovsang
Lovsang er egentlig en litt merkelig ting, og et litt vanskelig begrep å definere. I hvert fall for noen som ikke har noen spesiell tilknytning til kristne miljøer. Man kan prøve å definere lovsang på mange måter, men slik jeg ser det er lovsang dypest sett å svare på Guds kjærlighet til oss.

Strengene ryker
For en stund siden var jeg med på å lede lovsangen på et ungdomsarrangement. Den første dagen, midt i den tredje sangen, røk en streng på gitaren min. Dermed ble gitaren fryktelig falsk. Men til gjengjeld ble jeg tvunget til å fokusere på det at musikken egentlig ikke er det viktige.

Kristne har en tendens til å favorisere enkelte musikkstiler eller måter å uttrykke seg på, men det er ikke det lovsang dreier seg om. Det dreier seg ikke om en musikkstil, men om å svare på Guds kjærlighet.

Da jeg neste kveld igjen skulle spille under lovsangen tenkte jeg igjen på kvelden før og bakgrunnen for bandnavnet til Sixpence none the richer. Mens jeg stod der sa jeg til Gud: "i dag vil jeg fortsette å spille for deg selv om alle strengene ryker".

Déjà vu
Ikke lenge etter at jeg fortalte Gud at jeg ville gi alt jeg hadde og kunne gi, uansett om alle strengene røk, skjedde det igjen. Den nye strengen som hadde erstattet den ødelagte røk under den samme sangen som kvelden før.

Jeg prøver ikke å si at Gud røk gitarstrengen min. Det kan godt være at det bare var jeg som spilte for hardt, men uansett var det en hendelse som hjalp meg å se at det egentlig ikke dreier seg om gitaren er falsk eller ikke, men om å gi Gud ære, uansett hvordan omstendighetene er.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone