Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.

Jesus på korset

Sannerhaugen, Hege
2005-04-20
I begynnelsen av Bibelen får vi et hint om at Jesus skulle komme og dø på korset. Det er det vi kaller profetier - at noen prater om ting som skal skje lenge før de skjer.
David skriver i Salmene 22.17f: "De gjennomborer mine hender og føtter".
Og det var akkurat det de gjorde med Jesus.

Da Jesus hang på korset sa han: "Min Gud, min Gud! Hvorfor har du forlatt meg?"
Grunnen til at Jesus ble hengt på korset var fordi han sa han var Messias - at han var Guds sønn. Da han hang der, og ikke fikk seg selv ut av det, mente mange at han hadde "bæsja på leggen". De mente at Gud hadde forlatt han. Men! ... I Davids profeti, som er skrevet mange år før Jesus levde på jorda, står det: "Min Gud, min Gud! Hvorfor har du forlatt meg?" Gud gav hint om hva som skulle skje.

Planen
Hvorfor lot Gud sønnen sin bli hengt på korset:
Gud lagde Adam og Eva. Han hadde egentlig planlagt en slik verden uten synd. Men de ble fristet og synden kom til verden. Da kunne ikke Gud være med oss, slik han hadde planlagt. For Gud er ren. Han kan ikke være i nærheten av synd. Da måtte Gud finne på noe annet. Så han planla å sende Jesus til jorden, og gav hint om dette, slik at folk skulle skjønne at Jesus var "messias".

Dersom du tenker deg at Gud er på venstre siden og vi mennesker på høyre, så er synden i mellom oss og vi kan ikke nå hverandre. Derfor måtte Gud sende ned Jesus til jorden som menneske. Jesus står dermed med oss på høyre side. Han levde et liv uten synd. Og tok med seg all den synden på korset. Da han var død forsvant den synden mellom venstre og høyre, altså mellom Gud og Menneske, og vi kunne være sammen igjen.

Når Jesus henger på korset med verdens synd, roper han: "Min Gud, min Gud! Hvorfor har du forlatt meg?" Greia er at Jesus ble forlatt slik at du aldri i evigheten vil bli forlatt! Tenker du nå: "hva mener hu med det’a?", så ikke stress - jeg skal forklare. Hadde det ikke vært for at Gud ofret sønnen sin på korset hadde vi aldri fått kontakt med Gud. Men i stedet så har vi nå en Gud som står klar med åpne armer og venter på oss. Vi trenger bare å komme til han.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone