Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Jeg gjør hva som helst!Foto: http://www.passion-movie.com/

Jeg gjør hva som helst!

Dammann, Josva
2005-05-27
I TV-programmet "Jeg gjør hva som helst" innrømmet folk sin frykt og utfordret den, for at andre skulle få oppfylt sine drømmer. De kunne være redde for alt fra høyder og mørke rom, til fugler og edderkopper. Men hva hvis noen hadde innrømmet sin frykt for…
En oppdiktet historie:
Se for deg lille Jay. Han er 10 år. Hele livet har han hørt om tusenfryd. Vennene hans har vært der og prater stadig om hvor gøy det er å ta karusellene, radiobilene og kanskje til og med en berg og dal bane. Det går ikke én dag uten at Jay snakker om tusenfryd. Han har sikkert spurt mamma flere hundre ganger om de kan dra på tusenfryd i ferien. Hvis det er en dag Jay ikke får sove tenker han bare på den dagen han også skal få kjøre radiobilene og spise softis.

Problemet er bare det at moren mangler jobb og ikke har så mye penger. Hun har ikke råd til å ta med Jay på tusenfryd. Likevel har hun ikke sagt det til han. Hun vet hvor skuffet han vil bli, og håper at drømmen er noe som går over.

Så, en dag ser mamma noe på TV. Det er et spørsmål om de som ser på kjenner noen med store drømmer. Også er det et telefonnummer man kan ringe.

Noen dager senere sitter mamma og blir intervjuet av programlederen for programmet. Hun forteller til han og kameraet hvor mye den lille go’klumpen Jay ønsker en tur på tusenfryd. Så sier programlederen det:
- Jeg har ringt litt rundt, og tusenfryd har lovet at Jay skal få en drømmedag hos dem! Han skal få masse godt å spise, han skal få en spesialguidet tur hvor han får se og prøve alle attraksjonene han vil. Moren har aldri vært så glad i hele sitt liv. Hun smiler fra øre til øre, og alle lukter god TV.
- Og ikke nok med det., fortsetter programlederen fornøyd.
- I tillegg skal Jay få møte Ronald MacDonald! Alle smiler både foran og bak kameraene.

Så kommer det
- Men nå har jeg gjort mye for Jay, ikke sant?, spør programlederen. Moren nikker.
- For at denne drømmen skal bli virkelig, så må du gjøre noe for meg. Er det noe du er spesielt redd for? Moren tenker litt før hun innrømmer:
- Jeg er redd for døden!

Slanger, døden og himmelen
Du har kanskje forstått hvor jeg vil hen; mamma’n til Jay er et bilde på Jesus, og tusenfryd på himmelen. Jesus utfordret det som det antakelig er knyttet mest frykt til opp gjennom tidene. Å holde en slange er ille nok, men døden er mer seriøst. Det å dø for en annen blir nesten absurd. Det er utenkelig og uforståelig.

Jesus var villig til å dø på verst tenkelig måte for at vi skulle få komme til himmelen. I motsetning til tusenfryd, så tror jeg ikke himmelen er oppskrytt. Jeg gleder meg til å møte Jesus! Jeg gleder meg til å forstå helt hva han har gjort for meg og takke han! Jeg gleder meg til å møte alle de jeg ikke fikk bli kjent med på jorda, til jeg kan vite at jeg slipper å være redd, lei meg, utslitt og forvirret. Den avdøde musikeren Endre Gustavsen sa at han gledet seg til å stå på snowboard i softis. Jeg gleder meg til jeg kan joine han!

Hva skal du gjøre i himmelen?

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone