Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Fra militæret til kirkaFølelsen av å være en stakkars gutt som ble utnyttet som gratis arbeidskraft bare vokste og vokste, forteller Ole Henrik.

Fra militæret til kirka

Førland, Ole Henrik
2003-02-09
Ole Henrik er i militæret. Han skal bli mann, løpe rundt i gjørma, leke krig og skyte med gevær. Men etter en uke finner han ut at det ikke er det han vil i det hele tatt. Han føler Gud vil bruke han til noe. Noe som ikke virker meningsløst.
Jeg var på vei hjem fra et møte en kald og mørk dag i vinter og fikk plutselig en utrolig sterk følelse om at Gud ville bruke meg til noe. Jeg følte på meg at jeg burde jobbe i kirken, gjøre en innsats for Gud, og samtidig fikk jeg utrolig lyst til å gjøre det. Det var en ganske rar følelse, for jeg har aldri en gang vurdert å bli verken ungdomsarbeider eller prest. Men når skulle jeg i så fall fått tid til å gjøre dette, tenkte jeg. Nå var jeg i militæret, og når det var ferdig skulle jeg begynne på 5 års juss-studie.

Jeg begynte i militæret rett etter sommeren med godt pågangsmot. Endelig skulle jeg bli mann, tenkte jeg, og gledet meg til å løpe rundt i gjørma, leke krig og skyte med gevær. Men allerede etter en uke fant jeg ut at jeg hadde tatt grundig feil... Jeg skulle bo på en leir i 357 dager til og motta ordre fra mennesker som skrek ut at jeg ikke var verdt en dritt! Det var ikke noe lek, alt var blodig alvor.

Jeg søkte meg videre fra hardkjøret til en stilling som postsoldat, noe som var en langt roligere tjeneste enn mange andre har. Men heller ikke det var godt nok for meg... Hver dag gikk ut på det samme; hente post, sortere post, levere post, hente post, sortere post, levere post osv. Følelsen av å være en stakkars gutt som ble utnyttet som gratis arbeidskraft bare vokste og vokste. Men jeg holdt ut, i ganske nøyaktig fire måneder. Da ba jeg en kveld til Gud om at han måtte hjelpe meg. Jeg hadde begynt å grue meg til hver dag, for den ene dagen ble mer meningssløs enn den andre.

Kort tid etter tok jeg meg en velfortjent perm, og dro på ferie til søstera og svogeren min i Tyskland. Jeg fortalte om hvordan jeg hadde det, og om hvor vanskelig dette året kom til å bli. Da sa søstera mi: "Hvorfor slutter du ikke i militæret, og begynner som sivilarbeider i kirken?" Jeg hadde faktisk aldri tenkt tanken! Gud hadde hjulpet meg på vei.

Da jeg skulle legge meg om kvelden ba jeg en bønn til Gud om at det skulle være mulig å slutte i militæret, og at kirken skulle trenge en sivilarbeider. Dagen etter ringte helt tilfeldig en nyansatt menighetsarbeider til søstera mi og spurte om hun visste om jeg kunne tenke meg å være med som leder på ungdomsklubben! Da hun fortalte om hva vi hadde snakket om kvelden før, kom det fram at de kjempelenge har vært på utkikk etter en sivilarbeider, men hadde ikke fått noe napp enda. De ville bli utrolig glade hvis jeg kunne tenke meg det, for de trengte flere ledere, både på ungdomsklubb og barneklubb. Gud hadde svart meg nok en gang!

Og ikke nok med det: Jeg hadde nå bestemt meg for at jeg skulle slutte i militæret og begynne som sivilarbeider i kirken. Det eneste problemet var, ja, å slutte i militæret! Det er lettere sagt en gjort, og jeg har hørt utallige historier om folk som har prøvd, men ikke greid det. Da ba jeg til Gud om at han måtte være med meg, og hjelpe meg gjennom avhøret med kompanisjefen og troppsjefen, som man må gå gjennom for å bevise sitt pasifistiske syn. Da jeg møtte opp for å legge fram min sak, skjedde det utrolige: Kompanisjefen var ikke der. Troppsjefen var hyggeligere enn han noensinne hadde vært. "Skriv under på dette papiret, så er du ute av militæret innen 3 uker. Ha et fint liv!" Det var alt.

På en måned var livssituasjonen min fullstendig snudd opp ned! Fra å gå rundt å føle meg like liten som en ert i en militærleir, har jeg gått til å gjøre en førstegangstjeneste med mening. Jeg har fått et betydelig bedre år, og jeg har fått erfare om at ingenting er umulig for Gud: Selv i mitt travle liv greier Gud å presse inn et år som jeg kan bruke på han!

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone