Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Vær deg selv!Vi mennesker er brikkene i Guds puslespill

Vær deg selv!

2003-01-28
Hva tenker du dersom jeg sier det? Vær deg selv..! Ikke alltid like lett, men likevel noe veldig viktig.
Jeg vet at det ikke alltid er like lett det der, det å være seg selv. Samtidig så vet jeg også at Gud har skapt oss forskjellige, og hvis Gud ikke ønsket at jeg skulle være den jeg er, så hadde han ikke skapt meg slik, og hvis Gud ikke ønsket at du skulle være den du er, så hadde han ikke skapt deg heller slik. Med andre ord - Gud har skapt deg akkurat slik han vil ha deg, og meg akkurat slik han vil ha meg.

La oss ta en sammenligning. La oss sammenligne det med et puslespill. Jeg går ut i fra at du har puslet et puslespill og vet hvordan det funker:

- Det er ingen like brikker i et puslespill, og det finnes heller ikke noen like mennesker her på jorden.

- I et puslespill passer alle brikkene sammen på 1 spesiell måte, de er ulikt skapte for å vise ulike bilde og for å utrykke forskjellige ting. Vi kan på en måte si at hver brikke har sine egenskaper. Ingen mennesker på jorden er heller ikke like. Vi har alle hver våre egenskaper, og alle egenskapene vi har passer sammen på 1 spesiell måte.

- Når jeg pusler puslespill hender det at en brikke eller to havner på feil plass, jeg plasserer de feil. Av og til hender det til og med at jeg mister et par brikker. Dette fører til at disse brikkene ikke får utføre den oppgaven de har for at puslespillet skal fullføres, de er på en måte ikke seg selv. Dette skjer også med oss mennesker. Vi er ikke alltid de vi egentlig er - vi er ikke alltid den personen Gud har skapt oss til å være. Vi er borte fra det vi hører til. Vi er ikke oss selv.

Etter denne sammenligningen kan vi på en måte si at vi mennesker kan sammenlignes med et puslespill. Vi mennesker er brikkene i Guds puslespill. Det finnes mange brikker, men Gud har kontrollen han. Og puslespillet sitt har han i bare 1 eksemplar av. Ingen brikker er like, så dersom han mister en brikke eller en brikke havner på feil plass, så leter Gud til han finner brikken, og så plasserer han den der den hører til.

Så derfor - VÆR DEG SELV...! Det er nemlig den personen Gud ønsker du skal være!

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone