Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
En julefortelling:

Christmas Love

Tjellaug, Ane Bamle
2002-12-18
April lovet hver desember å gjøre jula til en rolig og fredelig opplevelse. Hun kuttet vekk unødvendig skriving av julekort, endeløse timer med baking og pynting, og sløsing med penger. Fremdeles følte hun seg utslitt, og ikke i stand til å sette pris på de dyrebare familiestundene og den egentlige meningen med jula.
Sønnen hennes, Nick, gikk i første klasse dette året. Det var et spennende år for en seksåring. April hadde ikke hjerte til å fortelle han at hun måtte jobbe den kvelden han skulle ha framføring av julespillet de hadde øvd inn på skolen. Siden hun ikke hadde lyst til å gå glipp av det store øyeblikket, snakket hun med læreren hans. Hun fortalte at ungene skule ha kostymeprøve samme morgenen som forestillingen. Alle foreldre som ikke kunne komme på selve showet, kunne komme å se på da.

Nick var heldigvis fornøyd med kompromisset. Så på morgenen kom April ti minutter for tidlig, og fant en ledig flekk på kantinegulvet. Rundt i rommet satt andre spente foreldre også og ventet. Mens hun ventet ble elevene ledet inn i rommet. Hver klasse satt på gulvet sammen med læreren. Så reiste hver gruppe seg, en etter en, for å fremføre sin sang.

Fordi det offentlige skolesystemet for lenge siden hadde sluttet med å henvise til julen som "Christmas" ventet ikke April annet enn morsom, kommersiell underholdning, sanger om reinsdyr, julenissen, snø og godt humør. Så når sønnens klasse reiste seg for å synge "Christmas Love" ble hun lettere sjokkert av den dristige tittelen.

Nick glødet, akkurat som alle klassekameratene, pakket inn i lodne votter, røde gensere og med store toppluer på hodet. De forreste elevene holdt opp store bokstaver, en etter en, for å stave tittelen på sangen. Når klassen sang C er for Christmas, holdt et barn opp bokstaven C. Så følgte det med H er for happy og så videre, helt til hvert barn hadde holdt opp sin bokstav, og presentert budskapet, "Christmas Love".

Opptredenen gikk smertefritt, til plutselig alle la merke til henne. En liten, stille jente på første rekke som holdt bokstaven M opp ned, helt uvitende om at hennes bokstav M fremsto som en W. Publikum, som bestod av 1. til 6. klassinger lo litt av den lilles feil. Men hun hadde ingen anelse om at de lo av henne, så hun holdt stolt opp sin W. Selv om mange av lærerene prøvde å hysje dem ned, fortsatte latteren helt til bokstaven ble holdt høyt i været og alle så det.

Plutselig ble hele publikum stille, og alle øyne ble sperret opp. I løpet av et øyeblikk forstod alle hvorfor de var der, hvorfor de feiret denne høytiden, hvorfor det, tross alt kaoset, var en mening med feiringen.

For når den siste bokstaven ble holdt høyt opp, stod meldingen der, klar og konsis:
CHRISTWAS LOVE
Og jeg tror at han er det fremdeles.

Gledelig jul!

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone