Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.

Tanker...

Hoff, Lene
2002-09-15
Det er ikke lett - det er faktisk veldig vanskelig enkelte ganger. Jeg var ung, ba stadig aftenbønn, og syntes det var helt greit at det fantes en Gud som hadde tid til meg uansett. Så ble dette plutselig ikke nok. Tiden gikk, jeg ble eldre, usikker på hva jeg trodde, hva jeg burde tro, og hva jeg egentlig sto for.
Er redd når jeg skriver dette fordi tankene vandrer, og jeg vet ikke helt hvor de fører meg. Det hender jeg får følelsen av at en del kristne setter opp "krav" til hva det vil si å være kristen. Jeg har ikke brukt korsanheng på en stund? føler meg ikke helt verdig, det smykket har blitt litt mer "big deal" i det siste, - det var lettere å gå med det før. Hva vet vel jeg, kan verken Bibelen, er langt fra perfekt, og har til og med lyst til å bo sammen med kjæresten min uten ring på fingeren.

Denne usikkerheten jeg begynte å føle fikk meg mer og mer negativ ovenfor en del kristne miljøer, en del av uttalelsene jeg har hørt har vært "dømmende" i mine øyne. Jeg ble så sint fordi jeg måtte føle det slik. Personlig så har ikke samvær med andre kristne, nattverd og allsang funket for meg. Forskjellige ting funker for forskjellige mennesker. Når man står utenfor et kristent miljø og "titter inn" så tror jeg ting ser annerledes ut enn slik "de der inne" føler det. Jeg følte meg ikke hjemme, det var ikke meg. Det var fint å se mange mennesker sammen om noe felles, men det var ikke meg. Kanskje man ikke nødvendigvis trenger å vise at man er kristen? Å tro er noe jeg mener man får lov til, og som kan forandre seg litt gjennom livet. - I alléfall for noen.

Det finnes mange måter å være kristen på, mange måter å leve på, og mange måter å vise det på. Jeg tror ikke noe er bedre enn noe annet. Det er viktigere hvordan mennesker er mot hverandre enn hva den ene eller den andre personen tror på. Hvorfor skal noen mennesker uglese andre mennesker fordi de gjør noe som de selv ikke er enig i? Hva folk gjør er deres valg, og ikke opp til andre mennesker å bedømme.
Du er verken en bedre eller dårligere kristen av å være kristen på en litt annen måte. Du er ikke et dårlige menneske av å ikke være kristen i det hele tatt.

Nestekjærlighet er noe jeg har sett på som en av kjerneverdiene i det å være kristen, en av kjerneverdiene i livet generelt. Jeg tror man kommer langt med det her i livet. Jeg elsker familien min, kjæresten min, vennene mine og naturen, ja - hele universet. Da kan man vel si at jeg elsker skaperverket - og dermed også Skaperen?

Jeg kan godt tro at Jesus levde slik mennesker bør leve. Han er for mange et idol og jeg tror selv at ting kunne vært bedre dersom vi levde mer som Han gjorde, men poenget mitt er: Dersom Gud åpenbarte sin kjærlighet til mennesket gjennom Jesu liv og død, kan man ikke da også si at Gud er kjærlighet? - Da kan det vel også sies at Gud er en betegnelse på kjærligheten?

Når jeg ser meg rundt ser jeg mye fælt, ja, men jeg ser også noe mer. Jeg ser naturen, flotte farger - alt perfekt oppbygget til hver minste, lille celle. Dette er alt for vakkert, for perfekt, for bra til at det ikke skal ligge noe større bak. Ja, selvfølgelig forandring gjennom årtusener, evolusjon, naturlig utvalg osv, men noe mer? Ikke en mann, eller en ting? - En følelse, noe godt, noe ufattelig? Kanskje kjærlighet?

Jeg mener man ikke skal måtte forsvare at man er kristen eller "ikke-kristen", selv om det er vanskelig å svare direkte på et "Er du kristen?"-spørsmål. Selv har jeg lest litt i Bibelen i det siste, bedt aftenbønn i ny og ne, til og med, pinlig nok, lest en del i leksikon. Jeg tviler fortsatt på mye av det jeg har lest i Bibelen, men noen ting står ganske klart for meg; Jesus levde, og gjennom ham fikk menneskene oppleve Guds kjærlighet, akkurat slik vi opplever kjærlighet når vi er sammen med mennesker vi elsker. "Gjør mot andre det du vil at andre skal gjøre mot deg". Det er noe vi alle bør tenke på, uansett. Nestekjærlighet, respekt for andre, og å ikke dømme, er alle kristne verdier, men folk flest følger de fordi de vet forskjell på rett og galt - og bruker sunn fornuft.

Det jeg håper på er at verken du, eller jeg, skal være redde for å kalle oss kristne. Selv om vi ikke vet svaret på alle spørsmål, selv om vi ikke klarer å tro på alt og synes noe er sprøyt. Det viktigste er det du føler inne i deg, det du føler når du er sammen med dem du er glad i, at du ber en bønn i mørket før du sovner fordi du føler for det? Dette kan kanskje gi deg svaret, i allefall mer enn et annet menneske kan. Bare ikke tvil på deg selv, ikke døm, og ikke la andre dømme deg. Ingen er perfekte.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone