Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.

Første skoledag som kristen

Holmedahl, Johannes
2002-09-04
Jeg har gått tilbake til skolebenken. Det er endel år siden sist. Mange har fortalt meg at det er vanskelig å være kristen på skolen... og nå forstår jeg hva de mener.
Jeg er ikke den som skriker høyest om at jeg er kristen. Ikke fordi jeg er flau over det - langt ifra. Men etter mange år som "ikke-kristen" ønsker jeg ikke å provosere "ikke-kristne" mer enn nødvendig. Det var lite jeg hatet mer enn kristne som hele tiden skulle fortelle meg at de var kristen - noe jeg opplevde som at de var "bedre enn meg". Jeg skriker ikke nei...

Jeg ble kristen sommeren etter 3. gym. Derfor har jeg aldri prøvd det å være kristen i en skoleklasse. Nå når jeg er tilbake på skolebenken får jeg oppleve hvordan det er å være kristen mer sånn i hverdagslivet.

Første skoledag tok jeg å meg WWJD-armbåndet. Det fikk være mer enn nok, tenkte jeg.

Det er vanskelig å si at man er kristen. Hva assosierer "ikke-kristne" med ordet kristen? Jeg er redd for at det er noe mye verre enn det jeg selv kaller kristen. Man blir fort stemplet som en tungetalende kjiping som ber hele dagen, holder seg langt unna alt som er morsomt og som ser stygt på alle som ikke er så fromme som en selv. Å bli fort stemplet gjør det mye vanskelig å få kontakt med andre i klassen.

Det å ha tungetale kan være oppbyggelig på en kristent møte, men det er langt ifra noe jeg ønsker å diskutere med en som ikke er kristen. Min måte å bli kristen på er heller ikke noe jeg forteller de noen som ikke har opplevd Jesus. Det ville de aldri forstå...

Etter en uke på skolen kom en i klassen bort til meg i friminuttet. Han sa at han hadde sett armbåndet mitt, og spurte hvilken menighet jeg gikk i. Han var selv kristen og vi fikk raskt kontakt. Man trenger ikke klumpe seg sammen som kristne, men det er godt å være to :)

Jeg kommer aldri til å skrike ut at jeg er kristen. Ikke fordi jeg er flau over det, som sagt, men fordi så mange vil misoppfatte. Jeg kommer aldri til å prøve å gi læreren tungetale :) Jeg kommer aldri til å fortelle i klassen om Den Hellige Ånd.

For min del tror jeg det riktige er å være meg selv - og prøve å være et godt medmenneske. Prøve å være blid, oppmuntre og tenke på andre. Det er mange gode tips i Bibelen om hvordan være et godt medmenneske.

Det er ikke lett å være kristen i klassen. Å skille seg ut. Men du kan jo skille deg ut positivt. Du kan være et godt medmenneske.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone