Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.

Kristen i hverdagen (R)

Tveitereid, Knut
2005-01-28
Gud har i det siste vist meg at han er med alle dager inntill verdens ende. Alle dager - og ikke bare søndager.
Med fare for å bli for personlig, la meg fortelle om to hverdagsepisoder som skjedde for ikke så lenge siden:

Ordspråkene 3,5
Jeg ble oppringt av en fyr som lurte på om jeg ville ta imot en utfordring. Det var en stor utfordring. I alle fall for meg. Hva den gikk ut på, kan være det samme - for det er ikke poenget. Poenget er at jeg veide fram og tilbake. Fram og tilbake. Skulle jeg si ja eller ikke. Det endte med at jeg tok sjansen og kastet meg uti det. Mannen virket glad for at jeg sa ja.
Dagene etter gikk jeg og hadde klump i magen. At jeg hadde gapt over for mye. At jeg var for liten til oppgaven.

Plutselig fikk jeg en tekstmelding fra en god venninne. Hun skreiv: Les Ordspråkene 3,5. Hun visste ikke at jeg gikk og tenkte som jeg gjorde, men hadde fått det for seg å sende bibelverset til meg. Jeg bladde opp, og der stod det: "Stol på Herren av hele ditt hjerte, og sett ikke lit til ditt vett!"
Pa-a-a-a-ng! Det slo meg midt i magen. Det var akkurat det jeg trengte å høre. Det var akkurat som om Gud sa: "Jo da, Knut, oppgaven er nok for stor for deg. Men ikke for meg. Ikke stol på deg selv. Stol på mitt vett. Jeg har IQ nok til oss begge". Så ble jeg rolig.

Ordspråkene 4,23
Den andre episoden skjedde rett før eksamen. Jeg var skikkelig stressa for at det skulle gå dårlig. Samtidig jobbet jeg i en deltids-stilling og hadde en del andre baller i lufta. Jeg kjente plutselig en kveld at det ble tungt å puste og hjertet begynte å slå så sabla hardt. Da jeg la meg om kvelden, men fikk ikke sove. Jeg var så urolig. Dagen etter ble det bare verre og verre. Dagen endte med at jeg heiv meg i en drosje til legevakten. Jeg var for første gang i livet bekymret for helsa. Skikkelig.
Legen bare smilte. Han tok testene. "Nei da, du har ikke hjerteinfarkt", kunne han meddele. "Det du har, er et stressymptom". For mye å gjøre. For mange baller i lufta. For mye kaffe (særlig det med kaffe hang han seg opp i. Møkk!!). For lite søvn. For lite fisk. "Du må ro ned, ellers går det ille om noen år", sa han.

Jeg ble lettet, dro hjem, tok to tran-tabelletter, og la meg. Jeg ba til Gud om å få høre fra han, og åpnet års-bibelen, på dagens dato fra Ordspråkene 4,23: "Bevar ditt hjerte framfor alt du bevarer, for livet går ut fra det." "OK, Gud, jeg skal roe ned tempo", tenkte jeg og sovnet.

Og det har jeg gjort. Jeg har begynt å holde hviledagen ekstremt hellig. Og hvis jeg jobber på søndag, tar jeg lørdagen eller mandagen fri. Hverdagene mine er lysere i vår enn de var i høst. Overskuddet er tilbake. Til og med den store, uovervinnelige utfordringen går som en drøm.

Gud har i det siste vist meg at han er med alle dager inntill verdens ende. Alle dager - og ikke bare søndager.


Andakten har vært publisert tidligere (2. april, 2001)

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone