Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.

Lovsangsmøtet

Rasmussen, Helene
2000-08-15
Jeg møtte ei jente på byen. Hun sa hun ikke var kristen. «Som en venn av meg sier: ´Maur vet ikke at vi eksisterer og likevel gjør vi det, så hvorfor skulle ikke vi være maur for noen andre?´ men jeg forstår ikke hvorfor tilber dem». Sa hun. Jeg vet ikke om hun noen gang har vært på lovsangsmøte. Det tror jeg ikke.
Akkurat der og da kunne jeg ikke si til henne hva det er som gjør at vi tilber Gud. Ok, jeg mener at vi skal tilbe Gud, men hvorfor? Det var ikke lett å si. Det beste vi kan si, er nok at de må prøve det ut selv. Men vi kan prøve å gi dem en liten forsmak på hva det går ut på. Hvis du vil vise litt mer hva det går ut på, kan du be vennen din hjem til å høre på (og synge til?) en god lovsangs-cd. Du trenger ikke gå i kirka, selv om det er veldig bra å ha mange venner å synge sammen med.

Magisk stemning
Aller helst skulle jeg ønske at jeg kunne ta mange, mange bilder og fange hvert øyeblikk. Det er en fantastisk stemning, noe magisk ved hvert sekund. Tiden står stille. Jeg ville skulle ønske jeg kunne viser dere noe av gløden i øynene til de som var der. Øyne med tårer i kroken, fordi de ble rørt. Tårer og smil sammen. Jeg skulle tatt resten av filmen hvis jeg trodde det gikk an å gjengi sånne minutter i fred med fotografier. Noe gjorde at jeg ikke kunne ta noen bilder i det hele tatt. Det ville ha ødelagt. Kanskje. Det var ikke verd risikoen. Men mange gidder ikke komme, fordi… ja hvorfor? Det er virkelig verd å være en sånn plass. Tenk å få merke litt av selveste Gud!

Lovprisning
I helga var det lovsangsmøte på Kjelleren og i Flekkerøy kirke. På Flekkerøya fortalte Rikard Farstad litt om hva lovprisning og tilbedelse er. Han tok opp kona si, satt henne til å vaske opp på liksom. Og mens hun sto der og vasket opp i luften, viste Farstad oss to forskjellige grunner til å si «takk». Når han kom hjem kunne han for eksempel si: «Så flink du er til å vaske opp! Du er utrolig flink! Det blir kjempefint! Takk for alt du gjør!» Og sånn fortsatte han å si fine ting om alt hun gjorde for han. På samme måte er det med Gud. Vi kan takke han for at han skapte jorda, at han døde på korset for å frelse oss, at han setter oss fri, at han gjør under og alt mulig annet han gjør. Det er lovprisning.

Johannes 4, 23: «Men den tid kommer, ja, den er nå, da de sanne tilbedere skal tilbe Faderen i ånd og sannhet. For slike tilbedere vil Faderen ha.»

Tilbedelse
Dette bibelverset snakker om å tilbe. Når vi priser Gud for alt det han er, da er det tilbedelse. Det er den andre grunnen vi har. Vi kan takke Gud for alt han er. Vi kan takke han for at han er allmektig. Han har all makt! Vi kan takke han for at han er herre over himmelen og jorda. For at han er god og kjærlig. For at han er hellig. Vi kan takke han for alt vi kommer på at han er. Da er det tilbedelse. «Når jeg kommer hjem fra jobb og Linn står og vasker opp, da kan jeg enten fortelle henne hvor flink hun er som vasker opp, eller så kan jeg overse det helt, fordi jeg bare ser hvor skjønn hun selv er», sa Farstad.

Om å tilbe i ånd
Og så står det i det bibelverset at vi «skal tilbe i ånd og sannhet». Det kan noen ganger være litt vanskelig å forstå. Hvordan skal vi tilbe i ånd? Vel, vi skal ikke finne noen ånd på byen som vi kan tilbe sammen med. Når vi priser Gud, kommer Den Hellige Ånd. Vi kan merke det med at det blir en utrolig ro over det hele, eller vi kan merke det på andre måter. Eller kanskje vi ikke merker det helt, kanskje vi bare må vite det. «Når klokka plutselig er blitt halv tolv, da er det et godt tegn», smilte noen av de som var der. Møtet begynte klokka ni, men det var så deilig å være der at det virka som om tida sto stille.

Om å tilbe i sannhet
Så var det sannhetens tur. Hvis vi skal prise Gud, så nytter det ikke å prise ham med å si: «Kjære Gud, jeg priser deg for at du skapte jorda på 70 dager.» Det er liksom ikke akkurat det som står i Bibelen. Men det med sannhet går også på hvordan vi har det inni oss. Gud er god. Han har skapt oss med fri vilje. Han har valgt at han ikke vil ha noen roboter, og derfor kan vi komme akkurat sånn som vi har det, om vi er nedfor og deppa eller om vi er hoppende glade. Faktisk setter Gud enorm stor pris på at vi kommer til han med de følelsene og tankene vi har.

Det er vel en grunn til å gjøre det…?
Grunnen til at vi gjør dette? Ja, det var vel det jeg egentlig ville si noe om. Hvis vi enda en gang går tilbake til Johannes 4,23, ser vi Gud vil at vi skal tilbe han på denne måten. «…slike tilbedere vil Faderen ha.» Det burde være god nok grunn i seg selv, men det er kanskje ikke noe godt argument for å få en som ikke tror til å bli overbevist om at det er fornuftig å tilbe Gud. Alle burde oppleve det selv.

Det kan være litt uvant
Men det trenger ikke bli noen god opplevelse. Hvis du drar med deg en som ikke er helt motivert for det, kan resultatet bli mange forvirrede tanker, og kanskje også følelsen av å være i et kaos. Hvis bestevennen, som du egentlig trodde var ganske normal, står og vifter med armene og lukker øynene samtidig som han mumler mange ukjente ord (tungetale), kan det bli sterk kost.
Før syntes jeg det så dumt ut å løfte armene, men det er godt på en måte jeg ikke forstår. Det er uansett greit å være litt forberedt på hva du kommer til. Det kan ta litt tid å bli kjent med Gud, og et lovsangsmøte kan være stedet hvor det er perfekt å treffe han. Det kan også være et perfekt sted å bli bedre kjent med han. For Gud er der!

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone