Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Resirkulert skrot

Resirkulert skrot

Holmedahl, Jostein
2000-04-01
I sommer var dattera mi på ferie i Kenya. Da hun kom hjem, fikk jeg en flott presang av henne. Det var en parafinlampe. Den var laget av "Blikksmedene under stekende sol", som de kalte seg.
I mange utviklingsland er det viktig å være oppfinnsom når det gjelder å skape seg et levebrød. Disse karene samlet skrot og produserte lamper, metallkofferter og andre nyttige ting av det materialet som var tilgjengelig.
Den lampa jeg har, består av en liten kaffeboks - med plippelokk til parafinbeholder. Selve trekkhulldelen er laget av en tomatpuréboks der det er slått småhull tett i tett. Glasset er av et mønstret sennepsglass. Det er til og med justering på veken.
Lampa er solid og fungerer godt. Og det finnes bare en eneste i hele verden med akkurat denne designen, for når neste skulle produseres, var tilgangen på skrot noe annerledes, selvfølgelig!

Lampa er for meg et bilde på hva Jesus har gjort med livet mitt. Materialene som var tilgjengelig kan sammenliknes med det skrotet som disse karene fant på skraphaugen. De kunne ved sin kreativitet og vilje sette det sammen til et brukbart, lysende objekt. Vil du la Jesus ta hånd om ditt liv og gjøre deg til et lysende eksempel på at Hans kraft er den samme i dag som da Han fikk her på jorden?

Det er spennende lesestoff å finne i Bibelen i Johannesevangeliet kapittel 3.

God lesning, og lykke til!

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone