Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.

Du vil ikke være kristen?

Langen, Geir
2000-03-02
Du vil ikke være kristen. Det er fordi du ikke liker kristne. Jo, du kjenner noen få som er ganske ok, men du synes for det meste at kristne er kjedelige mennesker. Eller at de liksom alltid skal være så mye bedre enn alle andre. Noen kristne virker i alle fall sånn.
Nei, det er for kjipt å være kristen. De kristne er stort sett kjipe mennesker, som ikke er ute etter å ha det gøy i livet. Alt de driver med virker så kjedelig. Drive å be og lese i Bibelen!

For ikke å snakke om kirka da. Den er jo helt pyton. Det er dritkjedelig i kirka. Gudstjenestene er for gamle damer. Du finner deg ikke hjemme der, det er ikke noe sted for deg.

Og så er det så masse bud og regler du må holde. Det er jo det det dreier seg om, ikke sant? Å holde de ti bud og det som verre er. Banning og drikking og sex og homofile...

Homofile ja, der har du det. «Jeg kan i alle fall ikke tenke meg å være kristen når de kristne hater de homofile sånn som de gjør», tenker du kanskje. Drive å hetse og diskriminere på den måten, rævva folk asså.

Synd, de kristne prater bare om synd. Det virker så hjernedødt å være så negative hele tiden. Akkurat som om de ønsker å ta fra folk livsgleden. Hvis de mener at de har et godt budskap, hvorfor virker det ikke sånn på dem da? Hvorfor virker det så negativt, så kjipt?

Eller kanskje du ikke vil være kristen fordi du ikke tror. JO, for så vidt, du tror jo litt, men ikke så mye. Sikkert ikke nok. Kristne virker jo som om de har svaret på alt. Og at det de vet er det eneste riktige. Du er jo ikke helt sikker, så du kan vel ikke kalle deg en kristen.

Tenker du sånn, så vet du ikke hva det er å være en kristen. Jammen, sier du kanskje, jeg har jo noen kristne i klassen min, og vet hvordan de er. Jeg følger jo litt med...

Ja vel, men du har ikke fulgt med godt nok. Eller kanskje noen av de kristne ikke har klart å vise deg det tydelig nok. Men å kalle seg en kristen er ikke å være slik eller slik. Det er ikke å forholde seg til andre mennesker, og være som dem!! NB, og dobbel-NB!!! Nei, å være kristen er å forholde seg til Gud!

Det finnes en Gud som er glad i deg!! Han lengter etter å ha noe med deg å gjøre. Og fordi vi gjør noen feil iblant, vi er jo mennesker, så har Gud selv blitt til et menneske for å gjøre opp for de feila. Jesus valgte selv å gi sitt liv - FOR DEG!

Han tilbyr deg en gave. Gaven er Jesus. Ja, jeg vet det kanskje høres teit ut, men å være kristen er å si ja til ham. Å si ja til gaven. Gud spør ikke etter hvor god du er, eller hvor mye du tror. Han spør om du sier ja til gaven, i tro.

Hva er det å tro på Jesus? Å stole på at han er sann. Å håpe på at det stemmer. Å «gøttse». Å satse. Og dersom du tør det, så kan du trygt kalle deg en kristen! Og da vil du finne ut, at han du tror på, han lever!!!

En oppfordring til slutt: Drit i alle andre, og hva de måtte mene om deg eller om det å være kristen. Tør å satse på Jesus! Ta imot ham. Si ja til ham!
Hilsen en som ikke forstår alt, men som allikevel tror...

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone