Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.

Rett perspektiv

Åleskjær, David
2000-01-30
Idag har jeg hatt en mer eller mindre vanlig dag. Sitter på en cafê og skriver, ser på folk som går forbi og drikker kaffe. Er litt bekymra over at noen penger jeg har venta på konto har blitt litt forsinka. Og tenker på en reklame jeg fikk i posten. Og drikker mer kaffe.
Har fått med meg dagens aviser også. Stikkord: Homsedebatt i kirken. Bråk på bispemøte. Lønnsoppgjør. Siri lover pent vær. Ernie.

Ikveld legger jeg meg vel sånn cirka til vanlig tid, og våkner sannsynligvis opp igjen til en ny, vanlig dag i morgen.

Hva slags verdensbilde er det egentlig jeg har skaffet meg, som en kristen ung nordmann i 1999?

Jeg tror dessverre det er ganske snevert. Takket være Internet blir dette verdensbildet stadig utfordra.

Vi nordmenn tror gjerne vi er kommet lengre enn de fleste. Men jeg tror ihvertfall vår kristne virkelighet her i landet ligger ganske så bakut. De tingene vi debatterer og er opptatt av, er ikke akkurat representativt for hva som beveger seg i kristenheten på verdensbasis.

Idag blir 360 000 mennesker frelst.* Mens jeg sitter her og drikker kaffen min. 360 000 ! Og da snakker vi ikke om mennesker som blir født inn i et såkalt kristent land eller noe sånt, men mennesker som virkelig snur seg bort fra tidligere livsførsel og blir kristne.

Idag blir 447 mennesker drept for sin tro på Jesus Kristus.** Mens jeg sitter her og leser debattspalter.

Jeg fikk forresten også et nyhetsblad i posten idag, fra Reinhard Bonnke, noe som er årsaken til denne tankerekka. Det kommer i posten en gang i måneden, med bilder fra denne evangelistens turnéer verden over. Idag hadde han et bilde av 1 million mennesker - fra et møte i Afrika! Forrige måned hadde han bare samlet 450 000, men det var til gjengjeld flere kvelder på rad. Neste måned regner han med å samle noe sånt som 700 000 på sitt korstog. Og slik har han holdt på i mange år!

Hvorfor har nesten ingen nordmenn hørt om denne karen, som muligens samler flere mennesker på sine turneêr enn både U2, Marilyn Manson og Bob Dylan tilsammen?

Hvorfor har aldri VG eller Dagbladet (såvidt jeg veit) nevnt det sensasjonelle som har skjedd i Sør-Korea de siste tiårene med et eneste ord? Man regner med at rundt 50% av alle Sør-Koreanere vil ha tatt imot Jesus Kristus som frelser og herre i løpet av forholdsvis kort tid - og det uten trusler, Hellig-Olaver og morderiske korsfarere! Det må da helt nøytralt sett være en nyhet på linje med Berlinmurens fall?

Hvorfor har omtrent ingen vestlige media skrevet om den rollen Ray McCauley har hatt i Sør-Afrika, selv ikke i den tiden han var avbildet mellom Mandela og Klerk på mange bilder i avisene? Har han blitt en grå figur i bakgrunnen fordi han så radikalt forkynner Jesus Kristus som Sør-Afrikas eneste løsning? Eller er jeg bare litt paranoid?

Hvorfor kjenner jeg til flere mennesker som har opplevd å bli helbredet fra alvorlige sykdommer gjennom tro på Jesus Kristus, uten å ha blitt viet en linje i større norske aviser, verken de religiøse eller profane, til tross for at selv ikke-kristne leger kaller det mirakler? Er dette kun nyheter for små lokalaviser og interne menighetsblader?

Før var jeg litt redd for at jeg var den som levde i en liten, intern klikk i en stoooor, humanistisk-ateistisk verden. Men etterhvert har jeg forstått at mennesker som ikke tror på noen Skaper er å regne for en bitteliten minoritet på verdensbasis.

Så jeg drikker litt mer kaffe, og forsøker å ikke la resten av avisene forme mitt verdensbilde altfor mye.


*Mange tall er ute og går, fra forskjellige forskere verden over, og dette er et av dem, som sto på trykk i det kristne bladet Troens Bevis. Noen hevder at kristendommen vokser tre ganger raskere enn verdens befolkning.

**Ifølge den anerkjente amerikanske forskeren David B. Barrett

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone