Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.

Veid, og funnet for tung...

Åleskjær, David
2000-01-15
Neste sommer blir fantastisk. La meg med en gang åpne med litt gratisreklame: Skjærgårdsgospel i Kragerø 29. juni - 2.juli. Stikkord: Drøssevis av ungdom, haugevis av band og store doser Jesus Kristus. Mer enn noe annet er sommer for meg festivaltid. Det er få ting som gir så store himmelasosiasjoner som en festivalnatt foran Store Scene. Men jeg kan huske en episode fra en festival som gir meg litt bismak. Jeg dikter opp litt, men skal gjengi sånn cirka hva som skjedde...
Nehmet - vi kaller ham det - var en person som virkelig hadde opplevd Jesus Kristus i livet sitt. Han levde i et land med stor fattigdom, og hvor det også var stor forfølgelse av kristne. Men de få kristne der nede hadde et sterkt samhold, og de holdt ut. Etter hvert fikk de en høyst forbudt kontakt med kristne fra andre verdensdeler, blant annet med kristne fra Norge. Og denne kontakten gjorde det mulig at Nehmet fikk reise til Norge for å fortelle om forholdene for de kristne i landet hans.

Nehmet gledet seg voldsomt. Han hadde på forhånd fått forespeilet opplegget slik: Han skulle få anledning til å tale til tusenvis av norske ungdommer, som alle hadde opplevd Guds kjærlighet gjennom Jesus Kristus. Disse ungdommene var også svært rike, og kunne hjelpe ham og hans venner til et mer verdig liv. For verdien av en pølse og en cola, kunne de faktisk gi en person mat i en uke pluss en bibel. Vissheten om dette gjorde at han trosset farene ved å reise.

Festivalen kom, og store, kjente band sto på plakaten. Og tusenvis av unge kom for å høre musikk og ha felleskap. Spesielt var det to store band alle så fram til høre. Man kan jo si at det kanskje var litt dårlig planlegging å plassere Nehmet på scena midt imellom disse banda. Men arrangøren tenkte vel kanskje at det var da Nehmet ville ha flest tilhørere, slik at han kunne få med seg mest mulig tilbake til landsbyen og vennene sine.

Det var rundt 15 000 mennesker på den store, åpne plassen da Nehmet kom på. Men han hadde bare såvidt åpna gapet da den store folkevandringen bort fra scena begynte. Greit nok, alle trenger vi en tissepause iblant. Og mange ville vel ha noe i magen før neste band. Men heller ingen av de 10 000 som fortsatt sto igjen på plassen hørte på ham. De pratet og gikk omkring, uanfektet av at arrangøren pent ba publikum om å være stille og høre etter.

Kollektbøtter ble sendt rundt mens Nehmet med tolk fortsatte å fortelle om kristnes forhold andre steder i verden. Og ganske mange la pliktskyldig ned noen kroner i bøtta; det var jo greit å bli kvitt litt lommerusk. Men kun en brøkdel av dem fikk med seg hva pengene gikk til, for bare noen få hadde ørene vendt mot scena. Nehmet talte til lufta og måkene. Etter hvert kom folk tilbake, og begynte å presse seg fram mot scena. Om ti minutter skulle bandet på. Noen begynte å rope på sine helter. Og flere og flere joina koret.

Jeg glemmer ikke ansiktet til Nehmet. Det har brent seg inn i meg, der han står og ser ned på 15 000 vestlige, kristne ungdommer som presser seg mot scenekanten og roper på et band, mens han selv former ord om tortur, sult og stor nød. Nehmet blir geleidet stille av scena. Han er ikke ferdig med det han skulle si, men han er fullstendig overdøvet av ropene etter neste band. Så kommer bandet. Publikum blir elleville. Bassrytmene og trommerytmene er heftige, og sceneshowet helt rått. Vokalisten får med seg massen i Jesus-rop. Jesus, Jesus, Jesus! roper 15 000 ungdommer taktfast på engelsk.

Nehmet sto bak den ene høytalerveggen, og jeg tror jeg så tårer renne nedover ansiktet hans. Og jeg tror Jesus vendte det døve øret til alle ropene på navnet hans.


© Copyright: NyHorisont. Gjengitt med tillatelse.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone