Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.

Tro og tvil - hånd i hanske

Nag, Johannes Leiknes
1999-11-01
Jeg var ny student i Gjøvik. Hadde fått meg både skoleplass og hybel. Hybelen lå i et studenthjem i sentrum, et kvarters reise fra skolen på "apostlenes hester". Hadde faktisk blitt kjent med noen allerede, og nå skulle vi på bli-kjent-weekend til Hafjell.
Vi hadde fått info for lenge siden om at det var avreise fra skoleområdet klokka halv fire, syntes jeg å huske. Jeg kastet sekken på ryggen klokka tre og gikk mot nærmeste Rema. Måtte skaffe meg noe niste til helga. Utenfor studenthjemmet stod det en gjeng med ryggsekker. De skulle tydeligvis være med til Hafjell. Jeg hilste vennlig og peila meg inn på nærmeste Rema. Fikk meg no mat.
Da jeg skulle videre opp mot skoleområdet begynte jeg å lure. Gikk bussen fra skolen? Eller gikk den kanskje fra studenthjemmet, siden det stod en gjeng der... Jeg gikk og kikka etter bekreftelse der jeg gikk. Jeg kunne ikke se noen andre som var på vei mot skolen. Hadde jeg bare hatt tid nok, så kunne jeg sjekka om det stod folk ved studenthjemmet... Men jeg hadde knapp tid, og måtte velge. Jeg gikk mot skolen. Tok en sjanse.
Oppe på skoleområdet var det tomt. Jeg tok en runde rundt skolebygningene og studenthuset... Ingen feststemte studenter der, nei. Kjipt. Jeg hadde tross alt forhåndsbetalt denne weekenden, og skulle bli kjent med masse nye klassekamerater. Som en siste desperat utvei kikka jeg bort mot idrettshallen. Tomt.
Jeg lot tvilen bli tro, og snudde. Vendte nesa mot studenthjemmet i visshet om at jeg ikke ville rekke bussen. Da kom to klassekamerater syklende mot meg! De skulle ta bussen. De forklarte meg at bussene stod like bak idrettshallen! Vi kom fem minutter for seint, men kom med bussen!

Det ble et lite vitnesbyrd for meg! Samme hvor mye jeg tvilte mens jeg gikk mot skoleområdet, så trodde jeg innerst inne - det viste jeg i praksis. Så lenge beina gikk mot skolen hadde det ingen innvirkning samme hvor mye hodet tvilte. Jeg gikk i tro. Om den var sterk eller svak hadde ingen betydning. Men når tvilen fikk overtaket, fikk troen til å gi opp - da snudde jeg og gikk i feil retning. Men så fikk jeg altså hjelp. Jeg var så nær målet(bussen) som jeg noen gang hadde vært, men gikk feil vei! Da er det godt at noen kan vise en målet, så en kan komme inn på rett sti igjen.
I kristenlivet tviler jeg ofte. Det er ikke alltid jeg ser andre som går samme vei som meg, jeg mangler bekreftelse, får nesten lyst å snu. Men jeg vet hva som er målet, og at Jesus har betalt billetten - med sitt eget liv! Da er det godt at andre kristne får peke på målet, og vise meg hvilken vei jeg skal gå! Man er aldri nærmere målet enn i det øyeblikket man snur!

Jeg hadde forresten en ypperlig weekend, og ble godt kjent med nye klassekamerater. Himmelen skal også bli bra, venner!

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone