Forsiden

Seminarer og bibeltimer
- glimt fra skjærgårds´11
Frokostkonsert
- glimt fra Skjærgårds´11
Etter 3,5 år med lite action her på Jay starter vi nå med nytt pågangsmot.
Sjekk ut denne fantastiske sangen fra Chris Tomlin :-) (lagt ut fra YouTube)
Bli med Jay på TenOase i Fredrikstad. Det blir gøy! Dette må du ikke gå glipp av.
Min historie:

Jesus bla bla bla

Holmedahl, Johannes
1999-10-01
American School, Dhaka Bangladesh. Lørdag, og kirketid. Det var tid for preken og vi barna kunne velge mellom søndagsskole eller de voksnes prekenen. Jeg gikk og så på baseball...
Kristendom var kjedelig. Jesus bla bla, korset bla bla. Hakk i plata og gammelt nytt. Etter 13 år som misjonærbarn hadde jeg hørt det meste før. Jeg gikk i 6. klasse og ungdomsopprøret var i full gang. Men jeg var vel kristen. Alle var jo det. Jesus var en fyr jeg kjente til. Det var ikke noe galt med han, det var bare ikke spennende nok.

1. gym. Tegning, form, farge på Bjørkelangen.
Jeg spilte trommer i ungdomskor, og jobbet etter skoletid. I helgene var det ungdomskafe på bedehuset. Kjedelig. Det gamle bla bla pratet ble bare verre når jeg ikke hadde noen kamerater der. Det var mye mer spennende med satanister. Mine to bestekamerater kalte seg det. Jeg hadde lyst til å være satanist jeg også. Innerst inne visste jeg det var feil, men likevel var det dødsfett å bli med dem på konserter. Jeg drakk meg dritings og "banga" til Mayhem. Jeg var iallefall ikke kristen. Kristendom var teit. Jeg hadde egentlig ikke noe imot kristne, familien min var jo det, men det var ikke min greie.
Etter en stund sluttet jeg i ungdomskoret og holdt meg langt unna bedehuset, og ikke minst kirka.
Jeg var definitivt ikke kristen, selv om jeg en gang i mellom ba en bønn inne i meg. Det var vel noe som hang igjen fra barndommen.

Kristen ungdomsleir i Trondheim.
Leder for Mediaseminaret. Og ikke noe mer, hadde jeg bestemt meg for. Så ble jeg ble spurt om jeg kunne styre videokanonen på møtene. Why not?, tenkte jeg. Jeg kan vel lukke ørene for det som blir sagt. Det klarte jeg også
- de første dagene.

Torsdag var det "Thomasmesse". Typisk kristent og tragisk opplegg, tenkte jeg. Tenne lys og be og bla bla bla.
Men opplevelsen ble annerledes. Det gjorde inntrykk. Musikken, den dempede belysningen, mennesker som satt og ba. Det skjedde noe i den omdekorerte gymsalen. Jeg satt lenge foran datamaskinen, men rørte den ikke i det hele tatt. PCen ble min unnskyldning for å kunne sitte der og kjenne på opplevelsen. Det slo meg at dette var kristendom på en annen måte enn jeg var vant til. Kanskje ville jeg bli mer positivt innstillt til kristendom hvis jeg satt der lenger? Jeg gikk ut og tente en røyk...

Søndag kveld. I en Fiat i 115 på smale veier i Sørumsand
Jeg hadde gått med en klump i halsen hele dagen og en setning fra en sang hadde surret i hodet i ett kjør.
"Ta meg nær til deg..." Jeg begynte å gråte - og jeg gråter ikke ofte! Med ett var jeg ikke alene i bilen. Det var en person til der. Jesus eller Gud? Jeg pratet med han som om det skulle vært bestekompisen min som satt ved siden av meg. Jeg forstod at jeg var i ferd med å bli ... (huff, her kommer et forferdelig ord) frelst - eller kristen.
Jeg godtok det. Endelig hadde jeg en grunn til å være kristen. Kristendom var ikke så døft lenger.

Bestekompis med Jesus.

© 1997-2011 Kommunion as
Jay.no og Kristen.no er varemerker for Kommunion as
Alle artikkel og bilder er gjengitt med tillatelse fra de respektive opphavsmenn. Gjengivelse tillatt kun etter forespørsel. For mer informasjon om copyright, se "om oss ".
Alle Bibeltekster er © copyright Det norske Bibelselskap 1978/85/2005 med mindre annet er oppgitt.
Redaktør: Susanne Bjorvand Ansvarlig redaktør: Anders Torvill Bjorvand
Webutvikling: Kommunion as

Powered by Cornerstone